Jogszabályi háttér

Részletesen a törvényi változásokról.

Tovább...

Jogszabályi háttér

Miután a nyáron elfogadott jogszabályok rögzítették a feltételeket, az őszi adócsomag vég...

Cikkek

A törvényjavaslat elfogadása óta a téma sokat forog a sajtóban.

Tovább...

Megoldások

Érdemes felmérni minden lehetőséget a megalapozott és fenntartható döntéshez.

Tovább...

Szakértők mondják

Eltérő helyzetek, eltérő megközelítések – egyvalami közös: a HR-esek nem béresítenek.

Túlélhet sok juttatás

Túlélhet sok béren kívüli juttatás

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése ellenére a munkaadók nagy része továbbra is kínál a dolgozóinak béren kívüli juttatásokat, holott azok adott körére 2019-től már nem érvényes a korábbi adókedvezmény – állapította meg a mukavállalói juttatásokra szakosodott Edenred.

Ügyfeleink 75 százaléka az adott adókedvezmény megszűnése ellenére továbbra is a megszokott módon nyújtja a juttatásokat munkavállalóinak

 

– idézi a cége közleménye Balázs Krisztiánt, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatóját.

Az Edenred emlékeztet, hogy az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. január 1-jén megszüntette a papíralapú és az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását is. Az érvényes utalványok 2019 végéig a megszokott módon használhatók fel. A lépés mögött az áll, hogy az ajándékkártyák és -utalványok ez évtől nem adóznak kedvezményesen.

Az Edenred már az adókedvezmények eltörlését életbe léptető, tavaly nyári jogszabályváltozások után is tapasztalta, hogy a munkaadók többsége nem fogja beépíteni a bérbe a dolgozói juttatásokat.

 

Ezt támasztotta alá az a megbízásából készített, reprezentatív felmérés is, amelyben a válaszadók csupán 1 százalékának volt részletes elképzelése arról, hogyan kezeli majd az új helyzetet.

Azoknak a vállalkozásoknak azonban, amelyek eddig az Erzsébet-utalványt vagy -kártyát használták, nem kell eltérniük a megszokott rendszertől, új nyilatkozatot sem kell kérniük a dolgozóiktól, mivel – emeli ki a közlemény – az Edenred megoldásaival helyettesíthetők a korábbi erzsébetes juttatások.

Forrás: vg.hu