Jogszabályi háttér

Részletesen a törvényi változásokról.

Tovább...

Jogszabályi háttér

Miután a nyáron elfogadott jogszabályok rögzítették a feltételeket, az őszi adócsomag vég...

Cikkek

A törvényjavaslat elfogadása óta a téma sokat forog a sajtóban.

Tovább...

Megoldások

Érdemes felmérni minden lehetőséget a megalapozott és fenntartható döntéshez.

Tovább...

Szakértők mondják

Eltérő helyzetek, eltérő megközelítések – egyvalami közös: a HR-esek nem béresítenek.

Extra juttatás

Extra juttatás többletköltségek nélkül? Igen, lehetséges!

Használja ki az adócsökkentésből fakadó megtakarításait és motiválja dolgozóit plusz juttatással anélkül, hogy az a vállalkozásának extra költséget jelentene!

ADÓCSÖKKENÉS JÚLIUS 1-TŐL: júliustól 2 százalékponttal csökkent a szociális hozzájárulási adó (Szochó), valamint ahhoz kapcsolódóan az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekhó) munkaadókat érintő része. Mind a szociális hozzájárulási adó, mint az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás munkaadókat terhelő része 17,5 százalékra mérséklődött az eddigi 19,5 százalékról.

MEGTAKARÍTÁS MÉRTÉKE: az adócsökkentés 144 milliárd forint megtakarítást jelent a Magyar vállalkozásoknak 2019-ben!1 Ez munkavállalónként átlagosan 3-7 ezer forint megtakarítást jelent havonta! (minimálbér:149.000×2%=2980Ft / Átlagbér2 371.100×2%=7422 Ft)

Éljen a lehetőséggel, használja fel a váratlan megtakarítást a munkaerőmegtartás eszközeként: motiválja, jutalmazza dolgozóit extra juttatással!

Adhatja rendszeres juttatásként is

Havonta vagy negyedévente már minimális összegben juttatva is fontos megtartó erő! Tapasztalataink szerint a havi szintű juttatás minimum mértéke 5.000 forint/fő/hó szintet elérve már eléri azt a küszöböt ahol a munkavállaló már törődésnek érzi a munkáltató részéről a juttatást (ez egy kisebb bevásárlás/vagy tankolás mértéke). Nettó 5000 forintnak a munkáltató által fizetett összköltsége 8947 ft/fő amely összeget részben vagy akár teljes egészében fedez az adómegtakarítás. Az Edenred Juttatási kártyáival kényelmesen, gyorsan biztosíthatja dolgozóinak az extra rendszeres juttatást.

Eseti juttatásként különböző célokat fedhet le

Az adómegtakarítás teljes összege (a bruttó céges bértömeg 2%-a) használható jubileumi, kiemelkedő teljesítmény utáni, verseny, karácsonyi vagy bármilyen egyéb célra. Az Edenred kártyák és utalványok között megtalálja az ön céljainak leginkább megfelelő juttatási eszközt.

Az adómódosítás a dolgozók nettó kifizetését nem érinti. Fontos hogy a megtakarítást ‘átadjuk’ és ezt ne bérben hanem egy külön eszközön – az erre kitalált juttatási eszközök valamelyikén – tegyük meg. Ebben az esetben ráadásul nem szükséges munkaszerződést, kollektív szerződést módosítani a bérkifizetés változása miatt.

Forrás: Origo 2019/06/25 https://www.origo.hu/gazdasag/20190625-izer-norbert-masfel-ev-alatt-450-milliard-forintot-hagy-a-vallalkozasoknal-a-szocialis-hozzajarulasi.html
Forrás: KSH https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/#/hu/document/ker1904