Jogszabályi háttér

Részletesen a törvényi változásokról.

Tovább...

Jogszabályi háttér

Miután a nyáron elfogadott jogszabályok rögzítették a feltételeket, az őszi adócsomag vég...

Cikkek

A törvényjavaslat elfogadása óta a téma sokat forog a sajtóban.

Tovább...

Megoldások

Érdemes felmérni minden lehetőséget a megalapozott és fenntartható döntéshez.

Tovább...

Szakértők mondják

Eltérő helyzetek, eltérő megközelítések – egyvalami közös: a HR-esek nem béresítenek.

Válasszon jól év végi juttatást: ajándékozzon gondoskodást!

Válasszon jól év végi juttatást: ajándékozzon gondoskodást!

Az elmúlt másfél év nemcsak a munkaerőpiacon és a juttatási rendszerekben hozott jelentős változásokat, hanem a munkavállalók mindennapjaiban, prioritásaiban, elvárásaiban, vagy akár anyagi helyzetében. Érdemes mindezeket figyelembe venni, amikor az idei év végi juttatásokról döntünk.

Továbbra is kihívás a munkaerőmegtartás

A pandémia miatt 2020-ban megbillent munkaerőpiac kihívásai újra hasonlóak a korábbiakhoz. A Nemzeti Közfoglalkoztatási Szolgálat adatai azt mutatják, hogy a nyilvántartott álláskeresők száma alig haladja meg a két évvel ezelőtti szintet. Ez pedig azt jelenti, hogy ismét felértékelődik a megfelelő munkaerő megtartásának fontossága.


Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat idősoros adatai (országos) 2021. Augusztus

Ugyanez köszön vissza a Randstad Hungray kutatásában is: a HR szakemberek szerint 2021 legnagyobb HR kihívása a legjobban teljesítő munkatársak megőrzése.

2021 várható HR kihívásai

HR trends 2021. Randstad Hungary, 2021 február

Csökkenő reáljövedelem

Munkavállalóink ugyanakkor jelentős élelmiszerárdrágulásal szembesülnek. Az élelmiszerárak ugyanis 2020-ban átlagosan 8%-kal emelkedtek, de voltak olyan zöldség- és gyümölcsfélék, ahol az éves drágulás megközelítette 30-40 százalékot. 2021-re az MNB elemzői szerint további 4,7% áremelkedés várható. Minden munkavállaló megérzi ennek hatását, a közepes, vagy alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők pedig hatványozottan, hiszen náluk az élelmiszerkiadások jelentős részét viszik el a havi bevételnek.

Mire költünk év végén? Lesz-e céges karácsonyi buli?

November-decemberben a munkavállalók többsége nem étteremben vagy szállodában szeretné elkölteni juttatását – sokkal inkább a családi ünnepre áldozna többet, ha tehetné. Éppen ezért egy SZÉP kártyán adott év végi juttatás helyett hasznosabb lehet számukra egy széles körben, akár élelmiszerre, ajándékokra költhető juttatás.

Mindannyian reméljük, hogy idén céges körben is együtt ünnepelhetjük az év végét kollégáinkkal. De sajnos van rá esély, hogy mégsem. HR vezetők 50%-a gondolja úgy, hogy nem tudnak majd év végi rendezvényt tartani. (Edenred megkérdezés, Győri és Debreceni HR Fest, 2021 szeptember, 52 válaszadó) Készüljön előre minden eshetőségre: ha esetleg nem lesz céges parti, érdemes lehet juttatásba áttervezni az erre szánt összeget.

Jutalmazzon gondoskodást!

Munkavállalóinak idén év végén egy olyan juttatás segíthet a legtöbbet, amit arra költhetnek, amire szeretnének. És mire költenének a legtöbben? Leginkább a családjukra. Hogy az ünnep olyan legyen, amilyennek szeretnék. Gondoskodó munkáltatóként támogassa közvetlenül dolgozói családját, ezzel növelheti munkavállalói elköteleződését és elégedettségét.

Az Edenred megoldásaival ezt költséghatékonyan teheti meg, 37,65 százalékos adózással támogathatja munkavállalói családját az év végén.

További információért kattintson az oldal alján a Kapcsolat menüre!