Jogszabályi háttér

Részletesen a törvényi változásokról.

Tovább...

Jogszabályi háttér

Miután a nyáron elfogadott jogszabályok rögzítették a feltételeket, az őszi adócsomag vég...

Cikkek

A törvényjavaslat elfogadása óta a téma sokat forog a sajtóban.

Tovább...

Megoldások

Érdemes felmérni minden lehetőséget a megalapozott és fenntartható döntéshez.

Tovább...

Szakértők mondják

Eltérő helyzetek, eltérő megközelítések – egyvalami közös: a HR-esek nem béresítenek.

Bőkezűek maradnak a cégek

Cafeteria 2019: bőkezűek maradnak a cégek

Mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszüntette 2019. január elsejétől az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. A lépést egyértelműen az indokolja, hogy az ajándékkártyák és -utalványok már nem kedvezményesen adóznak.

A kedvezőtlen irányú adóváltozás ugyanakkor nem feltétlenül hozza el a világ végét: ügyfeleink 75 százaléka az egyes meghatározott juttatások adókedvezményének megszűnése ellenére sem hagy fel ezekkel, hanem továbbra is a megszokott módon nyújtják őket munkavállalóiknak – állapította meg Balázs Krisztián, az Edenred Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Már a nyári jogszabályváltozásokat követően érzékelhető volt, hogy a munkaadók többsége nem fogja beépíteni a bérbe a dolgozói juttatásokat. Hasonló dilemmával szembesülnek most azok a vállalkozások, amelyek eddig az Erzsébet-utalványt vagy -kártyát használták.

Az adózási előnyét szinte egyedüli juttatási elemként megőrző Széchenyi pihenő (Szép) kártya nagyon fontos ösztönző, ugyanakkor nem minden élethelyzetben hatékony eszköz: ha a mindennapos megélhetés támogatása a cél, az egyéb juttatások a magasabb adó ellenére is létfontosságúak – véli Balázs.

Forrás: Napi.hu